Címlap » Címlapon » Az Eurovíziós Dalfesztivál 2014. nyertese: Conchita Wurst

Az Eurovíziós Dalfesztivál 2014. nyertese: Conchita Wurst

Sokan nem hittek benne, hogy sikerülhet szép eredményt elérni, de mégis sikerült: Kállay-Saunders András a szép ötödik helyet szerezte meg Magyarországnak Koppenhágában, ezzel minden idők második legjobb eredményét sikerült elérnie hazánknak. A versenyt a nőnek öltözött osztrák énekes, Conchita Wurst nyerte.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Ausztriát, Svédországot, az örmény fiút és az angolokat is esélyesnek nyilvánították az 59. Eurovíziós Dalversenyen, Kállay-Saunderst pedig a hat-hetedik helyre várták, végül a vártnál előrébb végzett a magyar induló, az angolok pedig szinte sehol nem voltak. Úgy tűnik, egész Európa megkedvelte a Runningot, egészen az ötödik helyik repítették Andrást a versenyben. Ilyen szép sikerre évtizedek óta nem volt példa, egyedül Friderika ért el ennél szebb helyezést. Tavaly ByeAlex a tizedik lett, néhány éve Rúzsa Magdi a kilencedik.

Az Eurovíziós Dalfesztivál 2014. nyertese: Conchita Wurst

Az Eurovíziós Dalfesztivál 2014. nyertese: Conchita Wurst, az osztrák “Énekesnő”. Kállay-Saunders András 5. helyen végzett

Huszonegyedikként lépett színpadra András, aki magabiztosan, profi módon adta elő a Runningot, amit a fél világ megkedvelt. Sokáig nem volt biztos, hogy nem végezhetünk előbb az ötödik helynél, azonban végül nem sikerült sem beállítani, sem túlszárnyalni Friderika eredményét.

Ausztria győzött, a Hollandok lettek a másodikok, Svédország a harmadik, Örményország pedig a negyedik lett előttünk. A győztes Conchita Wurst volt a legmeglepőbb jelenség, a férfi nőnek öltözik, de szakállat visel – úgy tűnik azonban, hogy Európa toleráns, és a pontok a győzelemig juttatták a meghökkentő énekest. Meglepő módon nem kaptunk pontot sem Németországtól, sem Angliától, de több környező országtól sem, Montenegro viszont 12 ponttal jutalmazta hazánk képviselőjét. Mivel Conchita nyert, így jövőre a szomszédban, Bécsben fogják rendezni a 60. jubileumi fesztivált.

Scroll To Top