Címlap » Életmód » Biológiai okok és bizonyos szituációk is állhatnak a háttérben

Biológiai okok és bizonyos szituációk is állhatnak a háttérben

Merevedési zavar bármilyen életkorban előfordulhat, és számos tényező hozzájárulhat ezen zavarok kialakulásához. Ide tartozik a rossz egészségi állapot, a kezeletlen lelki és testi problémák és a gyógyszerek is. Sok férfi küzd azzal, hogy megértse, mi okozza a problémát.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Hívja fel a figyelmet a Psychology Today.

A szakemberek azt mondják, ha valaki az alkalmak 75 százalékában vagy annál többször képes erekciót fenntartani és 25 százalék, illetve attól kevesebb azon alkalmak száma, amikor ez nem sikerül, akkor jó esély van arra, hogy a merevedési zavarok szituációsak, nem biológiaiak.

Ez azt jelenti, hogy nem biológiai okok állnak a háttérben, hanem adott szituációk. Mint például a túl sok ital fogyasztása, vagy az idegesség, de kiváltó ok lehet például a magas vérnyomás is. Megválaszolandó kérdés az is, hogy reggelente a férfi erekcióval ébred-e fel. Ha igen, akkor is valószínű, hogy a probléma nem biológiai, hanem szituációs. Ha a válasz nem, akkor érdemes felkeresni a háziorvost vagy egy urológust.

Figyelembe kell azt is venni, hogy mennyire része az életnek a pornóhasználat. Ha rendszeresen ez okoz izgalmat, akkor a hálószobában nehéz lehet ugyanolyan izgalomba kerülni a partnerrel.

agy

Ok lehet továbbá, hogy nincs elég stimuláció a szex megkezdése előtt, ez pedig az életkorral szintén változik. Ahogy a férfiak öregszenek, több stimulációra van szükségük, hogy a szexhez elég szilárd erekciót kapjanak és tartsanak fenn. Sok férfi pont az ellenkezőjét csinálja, mint ami ilyenkor működne.

Siettetni akarják a szex folyamatát, amikor merevedési zavart tapasztalnak. Hisz aggódnak, hogy elveszítik erekciójukat, inkább gyorsan haladnak, ez pedig csak tovább ront a problémán.

Segítség ilyenkor a kommunikáció is, sok férfi nem kommunikál arról, hogy mi az, ami igazán beindítja őket. A megfelelő kommunikáció egyébként is fontos része a jól működő párkapcsolatnak. Az intimitásról való kommunikációnak azt is eredményeznie kell, hogy jobban összekapcsolódjon a partnerrel, ami segíthet ellazulni szex közben.

Scroll To Top