Címlap » Tudomány » 2012-ben már hajlékony okostelefonok a piacon

2012-ben már hajlékony okostelefonok a piacon

Napjainkban már nem lepődünk meg a mobiltelefonok egyre nagyobb teret betöltő szerepén.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Az már korántsem ennyire magától értetődő, hogy lassacskán a telefonok utánunk ugranak, talán még a kezünket is megfogják. Mindenesetre hajlékonyságban is hamarosan felveszik velünk a versenyt.

2012-re hajlékony kijelzővel dobja a piacra új okosnak gondolt mobiltelefonjait a Samsung. Az immár piacvezető kóreai cég többször bemutatta már AMOLED kijelzővel ellátott telefonját. A 800×480 pixeles, rugalmas felület egyszerre képes működni hagyományos kijelzőként, de szükség esetén kivetítőként is. Természetesen a beépített projector segítségével.

2012-ben már hajlékony okostelefonok a piacon

A flexibilis kijelzővel ellátott telefonokkal kapcsolatban természetesen azonnal lépett a Nokia is, és bemutatta saját hajlékony újdonságát.Eladásaival az Apple-t is beelőző koreai cég számlájára az eladásokból ( amely majdnem 30 millió eladott okostelefonból tevődött össze ) 13milliárd dollár folyt be.

2012-ben már hajlékony okostelefonok a piacon

A rugalmas, 800×480 pixeles felület ráadásul egyszerre működne hagyományos kijelzőként, de szükség esetén kivetítőként is, a beépített projektor segítségével. A rendszer néhány része, mint például a kamera természetesen fix, de azon kívül szinte csak csomót nem lehet majd rá kötni. Amennyiben nem vagyunk a karórák hívei, talán majd most meggondoljuk magunkat.

Futurisztikus koncepcióként mutatta be a cég Galaxy Skin telefonját. Üveg helyett hajlékony műanyagot alkalmaztak a minden pixeléből fényt árasztó flexibilis csodaketyeréhez.

Scroll To Top