Címlap » Tudomány » Kaphatók az LG LED lámpái

Kaphatók az LG LED lámpái

Az LG Electronics hazánkban is piacra dobta a LED-es fényforrás-és lámpatest termékeit, amelyek a nagyobb hatékonyság mellett energiatakarékosak is.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

A termékkínálatban kültéri és beltéri fényforrások és lámpatestek egyaránt találhatók, legyen szó irodák, éttermek, bemutatótere, várótermek vagy épületek megvilágításáról. A LED (Light-Emittind Giode vagyis fénykibocsátó dióda) lámpák alkalmazási területe évről-évre bővül. A kezdetben főleg irányjelzésre, dekoratív- és reklmávilágításra használt LED-ek napjainkra betörtek az általános világítás területére is.

A LED-es fényforrások előnyei főként abból fakadnak, hogy olyan szilárdtest-félvezetők, amelyek az elektromos energiát közvetlenül fénnyé alakítják át, így nagyon jó hatásfokkal rendelkeznek. A fényhasznosítás tekintetében a LED lámpák modelltől és felhasználásától függően 50-90 lm/W között mozognak, ami többszöröse a hagyományos izzókénak. A LED-ekre jellemző kiemelkedő hatásfok többek között annak köszönhető, hogy az elekromágneses sugárzást a látható fény spektrumában adják le, vagyis nem sugároznak az infravörös és az ultraibolya tartományában. Előnyük még a hagyományos izzókkal szemen a hosszú, karbantartást nem igénylő élettartam.

Íme néhány példa a választékból:

LG 12,5W LED körte E27
(60W-os izzó helyettesítésére)

A 12,5W teljesítményű LED villanykörte ragyogóbb és energiatakarékosabb, hiszen 60W-os izzó fényét produkálja, de az áramfogyasztása annak csupán egyötöde. A lámpában nincs higany, nincs UV és infravörös, villódzásmentes, így biztosítja a kellemest világítást. Élettartama 25 000 óra, akár 10 év elteltével is közel azonos teljesítményt nyújt.

LG 2W LED gyertya E14

E LED gyertya nemcsak melegséget és otthonosságot kölcsönöz a lakás belső tereibe, hanem alacsonyabb energiafogyasztása miatt is kifejezetten előnyös. 40 000 óra működést szavatol, 87%-os megtakarítás mellett.

LG LED Down mélysugárzó

A LED mélysugárzó esetében nem kell kellemetlen, nagy energiaveszteséggel járó hősugárzástól, vakító fénytől tartani: a mélysugárzó természetes világítást nyújt. Az automatikus fényszabályozás (Dimming) funkció a környezeti viszonyoknak megfelelően állítja be a megvilágítást, fenntartja az optimális megvilágítási szintet, miközben csökkenti az energiafelhasználást. Az energiafogyasztást csupán 16%-a hagyományos halogén lámpákénak, az élettartama pedig több mint 10 év, így jelentős karbantartási költségtől óvja meg a felhasználót. A hagyományos 6” (152mm) átmérőjű mélysugárzók egyszerűen helyettesíthetik a kompaktfénycsöves 26W/52W-osokat, hiszen 100 %-ban csereszabatosak.

Scroll To Top