Címlap » Címlapon » Mikor együnk csokoládét?

Mikor együnk csokoládét?

A csokoládé imádók részéről az első automatikus válasz valószínűleg a „Bármikor!” lenne. Azonban van néhány szempont, amit érdemes figyelembe vennünk annak érdekében, hogy imádatunk tárgyának fogyasztása egészséges legyen.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Alapvetően kijelenthetjük, hogy nem kell lemondanunk a csokoládéról, viszont a mértékletesség szót az eszünkbe kell vésnünk. Alkalmanként 2-3 kocka fogyasztása javasolt, és ha nem is minden nap, de heti 3 alkalommal nyugodtan fogyaszthatjuk, figyelve arra, hogy a nassolás inkább a délutáni órákra essen.

Ha mégis a reggeli órákban fogyasztanánk, akkor 1-2 kockánál többre ne csábuljunk el. Edzés után kifejezetten jó hatással lehet ránk, hiszen magnéziumtartalmának köszönhetően segíti izmaink és idegrendszerünk regenerálódását. De soha ne a főétkezést váltsuk ki a csokoládéval, inkább csak az étkezés zárásaként együnk pár kockát. Amikor esszük, igyekezzünk lassan enni, élvezzük ki a minőségi csokoládék ízét, aromáját.

Mikor együnk csokoládét?

Mikor együnk csokoládét?

És még egy dolog, amire érdemes figyelnünk: a csokoládé minőségét illetően okosan válasszunk! Érdemes 70% feletti kakaótartalmú étcsokoládét választanunk, ha megjön a kedvünk egy kis nassoláshoz. Ugyanis az ilyen magas kakaótartalmú csokoládékban a flavonoidok mértéke is magas, melyek csökkentik a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát, valamint a daganatos megbetegedések esélyét. Illetve –és ez nem csak a hölgyeknek jó hír- a kakaópor antioxidáns-tartalma igen magas, így testünk öregedési folyamataira is mérséklően hat. És ha igazán rossz napunk volt, és extra kényeztetésre vágyunk, nyugodtan válasszuk az olajos magvakkal felturbózott fajtát, hiszen a bennük lévő ásványi anyagok segítik szervezetünk működését.

Ha a fentiekre odafigyelünk, bűntudat nélkül áldozhatunk csokoládé imádatunk oltárán. De ha mégis marad egy kis lelkiismeret-furdalásunk, mert esetleg többet ettünk, mint 2-3 kocka, akkor tornázzunk, vagy fussunk egy picit, vagy ha ehhez éppen nincs erőnk, 30 perc séta a szabadban is könnyíthet a lelkünkön.

Reméljük, hogy cikkünkkel segítettünk belehelyezni a csoki fogyasztásod a napi rutinodba! Köszönjük, hogy elolvastad!

Scroll To Top