Címlap » Tudomány » Támadják a szervereket – olcsó húsnak híg a leve?

Támadják a szervereket – olcsó húsnak híg a leve?

A szervereket érő támadások országonkénti top3 helyezettjei: a lista vezetője Vietnam, amely a legtöbb szerveres támadást kapta, második Oroszország és a harmadik India.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

A részletes adatokat Nguyen Anh Tuan biztonsági szakértő, osztotta meg egy server biztonsággal kapcsolatos konferencián 2013 augusztusában. Olvasható a szerverportál weboldalán.Összességében a számítógépes bűnözők továbbra is a bankkártyák, az elektronikus kereskedelem és az online fizetési rendszerek támadásaival okozzák a legtöbb kárt.

Átveréses weboldalak segítségével történik a legtöbb ilyen jellegű csalás. Hamis weboldalak az eredetire teljesen hasonlító nyitó oldalak segítségével szerzik meg a bizalmas adatokat és jelszavakat.

A csalások megelőzésének egyik legfontosabb kérdése a szerveren futó operációs rendszer kérdése.  Windows szerver szoftver – Biztosan jó az olcsó is?

Windows Szerver 2012.

Windows Szerver 2012.: A windows server szoftver esetében az olcsóságot tehát egyáltalán nem a minőség határozza meg, sokkal inkább a lehetőségek, a funkciók és az, hogy egy mekkora szerver hálózatot szeretnénk üzemeltetni vele.

Általános megállapítás az élet minden területén, hogy az olcsó az többnyire rossz is, ám ennek ellenére a legtöbb vállalat azt szeretné, ha olcsón, de jó termékeket tudnának vásárolni maguknak. Szerver vásárláskor ez azonban sajnos nem járható út, hiszen az olcsó termékek jellemzően rosszabb teljesítményűek is – ezek tesztekkel igazolhatók –, így amennyiben tartós alkatrészeket vagy megbízható szoftvereket szeretnénk vásárolni saját szervergépünkhöz, érdemes inkább a középkategóriából válogatni, ami relatíve még az olcsó termékek közé sorolható, már amennyiben a legfelsőbb kategória árhatárát nézzük.

Egy  windows szerver szoftver  és különféle licenszelési megoldásai , OEM, OVS, OLP, OL jelentősen eltérnek egymástól. Önmagában attól lesz olcsó, hogy kevesebb modult vásárolunk meg hozzá, illetve kevés gépre telepítjük fel, hiszen amennyiben egy központi szerverre a microsoft keretrendszerét telepítettük, abban az esetben az általa kiszolgált számítógépeken is ilyen software-nek kell futnia, ehhez pedig külön-külön licenceket szükséges vásárolnunk.

„A windows server szoftver esetében az olcsóságot tehát egyáltalán nem a minőség határozza meg, sokkal inkább a lehetőségek, a funkciók és az, hogy egy mekkora szerver hálózatot szeretnénk üzemeltetni vele.”

Osztották meg tapasztalataikat a szerverdiszkont.hu szakértői egy magyarországi rendezvényen.

„Amennyiben a legjobb és legmegbízhatóbb megoldást szeretnénk választani magunknak, akkor javasolt egy windows szerver szoftvert kell választanunk, hiszen árát tekintve talán nem olcsó, azonban az egyik legmegbízhatóbb és még a laikusok számára is könnyedén elsajátítható a használata.”

A legnagyobb veszélyt mégis az illegálisan beszerzett és telepített szerver szoftverek jelentik, amelyek előre telepített biztonsági résekkel könnyítik meg a cyber bűnözők életét.

Forrás: szerverdiszkont.hu

Scroll To Top