Címlap » Tudomány » Világszinten 2017-ig évi 7%-kal növekszik a kereslet az ajtók, ablakok iránt

Világszinten 2017-ig évi 7%-kal növekszik a kereslet az ajtók, ablakok iránt

Az előrejelzések szerint az Amerikai Egyesült Államokban az ajtó és ablakok iránti kereslet 2017-ig évente 10%-kal fog növekedni.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

A 2012-es évben váltott pozitívra a kereslet, 2007-től 2012-ig minden évben 7%-kal csökkent az érdeklődés az ajtók és ablakok iránt.

Európában is alacsonyak voltak az eladások 2001-2012 között.
2017-ig itt is növekedés várható, bár nem olyan mértékben, mint az Egyesült Államokban.

Kína vezeti a piacot

Az ajtó és ablak eladások tekintetében Kína volt a legfontosabb ország 2012-ben. A világpiac ezen szegmensének 30%-kát tette ki a kínai piac. Várhatóan 2017-ben a globális kereslet 33-34%-át fogja adni Kína. A magas kereset az ajtók és ablakok iránt a gyors gazdasági növekedéssel, az iparosodással, valamint a lakófelületek növekedésével magyarázható.

Ugyanakkor az emberek nagyobb jövedelme jobb minőségű, drágább termékek megvásárlására ad lehetőséget, ami szintén növeli az ajtó-ablak eladásból befolyt összeg mennyiségét.

Korszerű nyílászárók

Sokan rájöttek, hogy a megfelelő minőségű nyílászárók alacsonyabb fűtésszámlát eredményeznek, így újakra, korszerűbbre cserélik a hagyományos ablakokat.

Várhatóan 2017-ig évente 9%-kal növekszik Kínában az ajtók-ablakok iránti kereslet. Bár a növekedés aránya kisebb lesz, mint az elmúlt években, így is az egyik legnagyobb a világon.

A fejlődő országokban is évről-évre egyre nagyobb lesz az ablakok iránti kereslet. Afrikában, Közel-Keleten, Dél- és Közép-Amerikában a bérek növekedésével megjelennek a nyugati típusú házak, amelyekhez modern ajtókat és ablakokat fognak vásárolni. Bár a világgazdasági mutatókat nem fogják értékileg nagy mértékben befolyásolni, a fejlődő országokban is egyre nagyobb lesz a minőségi nyílászárók iránti kereslet.

Magyarország?

Hazánkban is növekedés várható e téren, egyre többen jönnek rá arra, hogy a megfelelő minőségű nyílászárók alacsonyabb fűtésszámlát eredményeznek, sokan újakra, korszerűbbre cserélik a hagyományos ablakokat. Amennyiben a kormány megemeli a szociálpolitikai támogatás összegét és enyhíti az igénylés feltételeit, akkor fellendül az építőipar, megélénkül az ingatlanpiac, s ezzel párhuzamosan a nyílászárók iránti kereslet is jelentősen megnövekszik.

Scroll To Top