Címlap » Zene » A huszadik VOLT a legjobb lesz!

A huszadik VOLT a legjobb lesz!

A jubileumi VOLT fesztiválon számos világsztár veszi be Sopront, és egy napot ajándékba kapunk.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Hamarosan kezdetét veszi a legrangosabb vidéki nyári zenei fesztivál, a VOLT, ami idén a huszadik születésnapját ünnepli. A VOLT két főszervezője 19 éve alapította mindössze 19 évesen a fesztivált, amire 2012-ben minden eddiginél több világsztárt hoznak el, ráadásul egy ajándék nappal hosszabb is lesz, hiszen a nyitónapot „WE LOVE VOLT” címmel 20 zenekar és 10 DJ teszi emlékezetessé. A VOLT idén is Sopronban, a Lővér kempingben várja a fesztiválozókat június 27-30. között – megtoldva egy extra nappal!

WE LOVE VOLT!

És mi tényleg szeretjük a VOLT-ot, mert megajándékoz minket, így egy nappal korábban indul a buli. A WE LOVE VOLT című koncertfolyammal nyílik a fesztivál június 26-án, melynek keretén belül 20 zenekar és 10 DJ melegíti be a közönséget. A fesztiválhangulatot – ha csak audiálisan, de azok is átélhetik, akik nem tudnak a helyszínen lenni, hiszen a tervek szerint rádióban közvetítik a nagyszabású gálaműsort, amire a bérleteseknek ingyenes a belépés, a napijegy pedig 4990 Ft-ba kerül. A zenekarok egyenként 10-20 perces koncertet adnak majd. Először a Kerekes Band, majd Müller Péter Sziámi és zenekara, valamint Czutor Zoltán lép fel, őket a többiekénél hosszabb 40, perces műsorral követi az Európa Kiadó, majd a soproni Moby Dick egy speciális programmal. A Magna cum Laude, a Neoton Família, a Bëlga, a Compact Disco, a Brains, a Quimby, Lovasi András és Leskovits Gábor is érkezik, és a Hősök, az Animal Cannibals, Kardos-Horváth Janó és a We are Rockstars is három számmal lép a színpadra, a sort pedig éjjel 1-kor zárja a Punnany Massif. Eközben az OTP Bank és a Petőfi Rádió színpadán a „Hungarian DJ Allstars” keretében többet között Palotai, Cadik, Andro, Fine Cut Bodies, Bernáthy Zsiga és Naga áll a lemezjátszók mögé.  
Világsztárok és exkluzív koncertek

A huszadik VOLT-ra igazi világsztárok érkeznek: a rajongók kívánságára már az első napon elhozzák a Lostprophets dél-walesi modern rockzenekart, az európai turnékon headlinerként szereplő Snow Patrolt, és a fiatal, 3 Grammy-vel díjazott dubstep-csillagot, Skrillexet is. A dupstep szerelmesei még aznap Casa & MC Dynamite és Emalkey zenéit is élvezhetik, érkezik Marky és Stamina MC is, de a metálosok is készíthetik a nyakakat headbangelésre a Children of Bodom koncertjéhez.


Június 28-án még ennél erősebb line-upot sikerült összehozniuk a szervezőknek, a Nagyszínpadon a britek aktuális szupersztárja, Katy B után a kívánságlistás Simple Plan érkezik – méghozzá különgéppel! A Simple Plan után Mike Patton legendás csapata következik: a Faith No More mindn eddiginél forró hangulatú koncertet ígér. Érkezik egy alig 10 éves múltra visszatekintő Chase & Status, és egy másik fiatal hiphop tehetség, Mac Miller. Fergeteges koncertet készül adni a brit grindie, new rave, dance-punk Hadouken!, akiket a Toddla T Sound és Panacea követ.

A pénteki napon az elektronikus zenében utazó norvég Röyksopp zárja a Nagyszínpad programját, szombaton pedig a Szigetet is megjárt legenda, Iggy Pop csap a húrok közé az Iggy & The Stooges-szel. Szintén a zárnapon lép fel az elektronikus, metál és rockzenei elemekkel megspékelt harcdore-ban utazó Enter Shikari és a drum’n’bass formáció Camo & Krooked is élőben fogja nyomni.

A Szigettel és a Balaton Sounddal egyetemben exkluzív koncerteknek is szem- és fültanúi lehetnek a VOLTozók, ugyanis Ákos és Yonderboi is egyedül csak a három szigetes fesztiválon lép fel. Ákos itt mutatja be új szintipop programját, melyben Ákos és a Bonanza Banzai legnépszerűbb dalai hangzanak el, mai hangszereléssel. Yonderboi fellépése szintén nagy szenzáció, hiszen idén csak ezen a három rendezvényen láthatjuk, és ezt is a szervezők rábeszélésének köszönhetjük. Egészen más irányú meglepetés, de a nyolcvanas évek legnépszerűbb underground csapata, a Sex-e-Pil is összeáll néhány koncert erejéig, és ebből a VOLTot sem hagyják ki, hiszen Hegyi Zoltán, a csapat szövegíró-énekese a VOLT névadója, és a VOLT Magazin főszerkesztője volt.Gasztronómia és kiállítások

Ha már nagyon sokat dübörgött a basszus a füledben, és egy kicsit pihenhetnéked van, a VOLTon számos nem zenei program is vár. A Heti Válasz Borfesztiválon 20 borászat mutatkozik be, a színpadon pedig a kicsiket is várják gyerekprogramok délelőtt, a későbbi órákban pedig Harcsa Veronika, Kozma Orsi, Váczi Eszter és zenekara, a Balázs Elemér Group, a Méhek, az Analog Cuvée,a Kesh, a Bohémian Betyárs, valamint Szalonna és bandája húzza a talpalávalót. A kultúrára éhesek számos előadáson és beszélgetésen vehetnek részt, de humor nagyágyúi, a dumaszínházasok is szórakoztatják majd a közönséget. Lesz Bernáthy Sándor életmű-kiállítás is, melyen belül elsősorban a néhány hónappal ezelőtt elhunyt művész zenei témájú műveit mutatják be. A gyerekeket idén is várja a fesztivál, akik belépőként egy-egy rajzzal mutathatják be, hogy ők hogyan látják a VOLTot. A kicsik szórakozásáért Szalóki Ági és zenekara, valamint az Alma együttes, és számos kézműves, mutatványos felel.

Tehetségkutató és Telekomos élményvadászat

Legyél te a VOLT hangja! – avagy VIVA- VOICE Fesztivál néven hirdetett tehetségkutató versenyt, melynek selejtezője május közepén zajlott le Németh Juci, Ganxsta Zolee, Ligeti Nagy Tamás, Fiala Jénos, Csíkos Balázs és Gönczi Gábor zsűrizésével. A legjobb 12 jelentkező esténként a VIVA Teraszon mutatkozhat be a Smile Zenekar kíséretével, akik az utolsó napra már csak hárman maradnak, közülük pedig már a közönség választhatja ki SMS-szavazással az abszolút győztest.
Az idei VOLT főszponzora a Telekom, ami élményvadászattal készül nemcsak a soproni fesztiválra, de a Balaton Soundra is. Egyedülálló élmény lehet már a fesztiválra való bejutás is, hiszen a bejáratnál felállított 8 méter magas Magenta csúszdáról lehet becsúszni elég extrém módon a fesztiválra. A high-tech, okostelefonnal rendelkező fesztiválozók számára külön alkalmazással, a Fesztivátorral készült a Telekom, melynek segítségével különböző fesztiválhelyszíneken készíthet fotót a közönség. Ezzel könnyen beazonosíthatóvá válnak, és így ismerőseik könnyen rájuk találhatnak. Hol van már az egymást keresgélő, olykor vicces üzenetekkel teli SMS-fal…  Mindenesetre a képeket könnyen meg lehet osztani a helyszínen és persze Facebookon is, ráadásul az applikáció segítségével a fotókból pár kattintással zenés filmet varázsolhatunk.
A koncertek közben sem kell unatkozni, hiszen interaktív közösségi játékban vehetnek részt, amiben élő joystickként viselkedve a feltartott mobilokat érzékelő kamera irányítja a játékot és mozgatja a kivetítőkön megjelenő elemeket.
A VOLT Fesztiválra kedvezményes belépőjegyet június 15-ig lehet váltani: a napijegy 9990 Ft-ba, pedig bérlet 25000 Ft-ba kerül. Június 16-tól és a helyszínen napijegy 10990 Ft-ért, bérlet 28000 Ft-ért váltható. Idén is lehet perc alapú jegyet vásárolni, amit a tervek szerint már a nulladik napokra is igénybe lehet venni, de mindig csak az adott napra lehet váltani.
A 2009-ben elkezdett hagyományt folytatva 2012-ben is indul Budapestről naponta több VOLT vonat, melyre 56 %é-os kedvezménnyel lehet jegyet váltani a nagyobb VOLT Fesztivál-jegyirodákban.

Scroll To Top