Címlap » Kultúra » A Négyeshatos a Stúdió K-ba érkezik

A Négyeshatos a Stúdió K-ba érkezik

Élet a villamoson.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Május 11-én, pénteken fél 8-tól a Négyeshatos, egy „végtelenített üzemidejű viszonylat” lesz látható a színpadon.

A világ leghosszabb egyterű villamosa, a körútön tavaly óta napi 24 órában közlekedő Combino megihlette a Stúdió K művészeit, így idei legutolsó bemutatójuk kapcsolódik is hozzá.

Az alkotók Thornton Wilder Hiawatha hálókocsi című darabja nyomán színpadra állították a Négyeshatos címet viselő előadásukat.  A produkció egy pesti road-movie: a 70-es évekből indulva tehetünk utazást egy szimbolikus villamoson, a Móricz Zsigmond körtér és az egykori Moszkva tér között.

 

Faragó Zsuzsa, dramaturg és Forgács Péter, rendező a darabban felvillantanak néhány mozaikképet a nagykörúti villamos utasainak mindennapjaiból. A nyolc szereplő (Homonnai Katalin, Horváth Zsuzsa, Kuna Károly, Lovas Dániel, Nagypál Gábor, Nyakó Júlia, Rusznák Adrienn, Spilák Lajos) révén láthatóvá és hallhatóvá válik minden tett és gondolat, amiket az előadók egy láncra fűznek fel, és a közönségnek nyújtanak át. Így kapunk egy furcsa, de izgalmas egyveleget a Combinon folyó eseményekről.

A Stúdió K ajánlója:
„Önnek 3 új üzenete érkezett:
Még nem árulhatom el a nevem. Meg kell várnom, míg észbontóan beleszeretsz a telefonszámomba!
Szeretnélek a karjaimba zárni. Szeretnélek ismét látni. Érezni tested melegét, ami szüntelen kéri, hogy még! Akarom a gyönyört, a szenvedélyt. Akarom a szépséget és a kéjt; ami felhevíti egész lényemet, nem kérek mást csak egy Boldog Életet!
Csillagok fényénél még látom arcodat, csendes szél, még elhozza hangodat. De te már nem engem hívsz, véget ért egy álom, kettőnk emlékét szívembe zárom.”

Scroll To Top