Címlap » Életmód » Az Xbox One konzolnak is van már saját média-távirányítója

Az Xbox One konzolnak is van már saját média-távirányítója

Az Xbox One ugyan elsődlegesen játékkonzolként tört be a magyar piacra is, de főként Amerikában például egy igazi all-in-one készülékként használják, ezáltal nagyon sok felhasználó a gép segítségével néz filmeket és televíziót is. Hogy a Microsoft megkönnyítse mindezt, elkészítettek egy média-távirányítót a készülékhez, hiszen az Xbox One kábeltelevíziós és műholdas dekóderként is működik, ezen felül pedig beépített Blu-ray meghajtója miatt nem csak az ilyen formátumú mozifilmek, hanem DVD- és CD-lemezek fogadására is alkalmas.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Általánosságban a média-távirányítóról

Több ezer távirányító: www.taviranyi.to

Az Xbox One-hoz a hagyományos kontroller, illetve a Kinect mozgásérzékelős szenzor mellé elérhető távirányító néhány gombot leszámítva még sokadik ránézésre is olyan, mint bármilyen szabványosított televíziós vezérlő. Segítségével a konzol médiatevékenysége felett teljes kontrollunk lesz, ezáltal elindíthatjuk és vezérelhetjük a Blu-ray filmeket, a hálózatról lejátszott videókat, az alkalmazásokat, hovatovább alkalmas még a hangerő szabályozására, a tévé ki- és bekapcsolására, valamint természetesen a csatornák között történő váltogatásra is. Mivel egy igazán high-tech kütyüről van szó, ezért gombjai háttérvilágítással is rendelkeznek, amelyek automatikusan felvillannak, amint hozzáérünk az irányítóhoz, így az éjszakai filmezések közben sem kell attól félnünk, hogy rossz gombot nyomunk meg.

Noha az Xbox One média-távirányítója első ránézésre egy bonyolult szerkezetnek tűnhet, összességében működtetése nagyon is egyszerű, üzembe helyezése pedig gyors. Első lépésként csak elhelyezzük benne az elemeket, és a távirányító azonnal összehangolja magát a konzollal, nem szükséges külön hangolni vagy frekvenciát keresni, amint a fények kigyúltak, a vezérlőt használhatjuk is. Ami fontos, hogy a távirányítóval a kábeltévés, illetve műholdas dekódereket nem tudjuk közvetlenül vezérelni, közvetetten azonban igen, ehhez pedig az Xbox One-on megtalálható OneGuide nevű alkalmazás végzi el. Ennek közbenjárásával válthatunk csatornát, módosíthatjuk a hangerőt és így tovább.

Az Xbox One konzolnak is van már saját média-távirányítója

Az Xbox One konzolnak is van már saját média-távirányítója

A távirányító használata

Az Xbox One média-távirányító használata nagyon egyszerű, azt azonban tudni kell róla, hogy infravörös technológiával képes kapcsolatot létesíteni a konzollal, mint a többi vezérlő. Ennek érdekében tehát ideális teleptöltöttség mellett a távirányítónak és a konzolnak legalább 9 méteres körzeten belül kell lennie, és kapcsoláskor a konzol érzékelőjére kell mutatni vele ahhoz, hogy a kapcsolat tökéletes legyen – akárcsak a televíziók esetében.

A távirányító vevőegysége egyébiránt magán a konzolon található és nem a Kinect érzékelőn, amelyen szintén vannak úgynevezett IR vevők, de nem a kérdéses vezérlő miatt, hanem azért, hogy a készülékünkre jeleket tudjon küldeni például csatornaváltás vagy hangerő módosítás miatt. A technológia tehát bonyolultnak hangzik, de a gyakorlatban rendkívül egyszerű és kényelmes is!

Scroll To Top