Címlap » Kultúra » Cavalero

Cavalero

A zenés, akrobatikus műlovaglás egyik legkülönlegesebb szenzációja, a Cavalero.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

A lovas szenvedély és szeretet, ember és ló páratlan egysége elevenedik meg a 90 perces műsor során 60 lenyűgöző ló és 30 lovasának kreatív művészi előadásában.Lovasművészet, az akrobatika, a tánc és a zene legjobbjaival kiteljesedve. A alkotóknak a lovak iránti rajongása vezetett a merőben új szemlélethez, amely meghatározza a Cavalero üzenetét: az elképzelés szerint a lovas helyett maga a ló, ez az önmagában is csodálatra méltó élőlény kerül a produkció rivaldafényébe, és az emberi közreműködők is ennek a nemes célnak rendelik alá saját szerepüket. Ezek a különleges teremtmények nem az emberi hatalom eszközei többé, hanem a természet csodái és az ember barátai. A Cavalero tehát nem cirkuszi mutatvány, hanem himnusz, amely ezeknek a lényeknek az erejét, nemességét, szépségét és az emberrel kötött örök szövetségét dicséri; a Cavalero utazás a művészetekben, történelemben, évezredeken, kultúrákon és civilizációkon át.

Cavalero

Az előadás során döbbenetes önuralommal és nemes tartással táncoló lovak, lovas akrobaták, táncosok és lélegzet-elállító attrakciók, mutatványok elevenítik fel ezt a különleges kapcsolatot. A szépség, elegancia és erő tökéletes harmóniája varázsolja el a nézőket a legifjabbaktól az idősebbekik, így a Cavalero felejthetetlen és kihagyhatatlan élményt nyújt valamennyi korosztály számára.

A CAVALERO TÖRTÉNETE

A Cavalero társulat lovas művészei és lovainak jórésze a dél-franciaországi Nimes városkából származik, amelynek lovas hagyományai az ókori római időkig nyúlnak vissza. A várost a térségben őshonos Camergue lovak és a hozzájuk kapcsolódó helyi tenyésztési hagyományok tették világszerte ismertté. A vízen vágtázó lovak képe a régió gazdag lovas történelmének védjegyévé vált. 
Az első előadások szabadtéren, egy történelmi várrom előtt zajlottak, és ez a patinás kulissza alapvetően meghatározta és egyedivé tette a produkció hangulatát. Az alkotók később olyan utaztatható produkciót hoztak létre, amely a technika segítségével a világ bármely nagy befogadó képességű szórakoztató központjában élethűen eleveníti meg az első nimes-i előadás hangulatát.

Scroll To Top