Címlap » Kultúra » A Cycle me home-mal Madridtól Budapestig

A Cycle me home-mal Madridtól Budapestig

Biciklivel Európán keresztül.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

A film egy magyar cserediákról szól aki fejébe vette, hogy biciklivel fogja megtenni a Madrid-Barcelona- Marseille-Venezia-Ljubljana-Budapest útvonalat.

Több társa is kísérte útján, páran végig gurulták a távot, páran pedig felváltva tekerték végig ezt a 3284 km-t. A film nagyon fiatalos, vicces volt. Gyönyörű tájakon gurultak végig, aki nem volt ott talán elképzelni sem tudná miféle érzés lehetett. Ebben segített ez a film, hogy talán kicsit mi is megízlelhessük ennek az egész életformának (mert ez már nem csupán szenvedély, ez életforma) a zamatát, azt az izgalmat és szabadságérzetet, amit nyújt.

A bemutató helyszíne a Merlin volt, méghozzá a nagyterem, ahol vetítés alatt végig tökéletes Merlin hangminőségben bömbölt Dusty kid uj albumának, a Beyond that hill listája. Nem tudtam néha felálljak és pattogjak a zenére, vagy bólogatva fülig érő mosollyal nézzem végig. Utóbbinál maradtam már csak a sok sorba rakott szék láttán is.

Cycle Me Home – THE TRAILER from Cycle Me Home on Vimeo.

A fiúk a filmben mindvégig kitartóak és humorosak. Útjuk során találkoztak olasz lányokkal, francia családdal, egy igen bőbeszédű bácsival és még sok érdekes emberrel és élménnyel amikre talán még 10 év mulva is mosolyogva emlékeznek majd vissza. Ők elmondhatják, hogy nevetve is megteszik ezt a távot.

Ajánlom a filmet mindazoknak, akik nem tudják eldönteni idén nyáron miféle nyaralást tervezzenek, illetve azoknak akik gondolkodóban vannak így a tavasz beköszöntével, hogy vajon melyik sportszert kapják elő a pincéből. Egyértelmű! Öreg országútikat, fixieket, mountain bike-okat és mindenféle küllős kétkerekűt előkapni, leporolni, fel a nyeregre és irány a végtelenség! Esetleg éppen Madrid!

A film inspirálóan hatott és sűrűn megnevettetett. Emelem kalapom Levi, a vicces könyöksérüléses fiú és az őrült csapattagjai előtt is.

Scroll To Top