Címlap » Gasztronómia » Gyulai Pálinkafesztivál 2012. Nemzetközi Kisüsti Pálinka Fesztivál, Kiállítás és Vásár Gyulán

Gyulai Pálinkafesztivál 2012. Nemzetközi Kisüsti Pálinka Fesztivál, Kiállítás és Vásár Gyulán

Gyulai Pálinkafesztivál 2012. Nemzetközi Kisüsti Pálinka Fesztivál, Kiállítás és Vásár Gyulán.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Gyula ad otthont a 20. Magyar Országos Pálinka- és Törkölypálinka, Nemzetközi Gyümölcs- és Borpárlat Versenynek, a 13. Pálinkafesztivál keretein belül.

Minden évben felvonulnak a magyar lovagrendek, és ebből az alkalomból tartja ünnepélyes tagfelvételi ceremóniáját a Pálinka Lovagrend. Évek óta népszerű az egyszerre koccintás a gyulai várból felhangzó ágyúszóra, több ezren kortyintanak ilyenkor a kisüstiből.

A Pálinkafesztivál egyik kiegészítő rendezvénye a gyulai várnál megrendezett Böllér-napok eseménysorozat, melynek célja a tájegységre jellemző hagyományos disznótoros ételek felelevenítése. A másik fontos esemény pedig a kisüsti pálinkaverseny és szakmai kiállítás, melyre a Kárpát-medence más régióiból is utaznak a versenyzők, hogy leadják a házilag főzött párlatokat. Általában két kategóriában – bérfőzők és bérfőzetők – hirdetik meg a versenyt, és hagyományosan különdíjjal jutalmazzák a legjobb, nem Magyarországon párolt testvérkészítményt.

.Gyulai Pálinkafesztivál 2012. Nemzetközi Kisüsti Pálinka Fesztivál, Kiállítás és Vásár Gyulán

A Pálinkafesztivál egyben szakmai fórum is. Olyan kiemelt témák kerülnek elő, mint például a pálinkával kapcsolatos törvénykezési feladatok, a kisüsti marketingstratégiája, a pálinkafőzők tevékenységének szakmai és pénzügyi támogatása, a főzdék turisztikai lehetőségeinek kihasználása.

 

A 2012. április 20. – 21. -22. -én Gyulán megrendezésre kerülő XIII. Kisüsti Pálinka Fesztivál, Kiállítás és Vásárra várjuk az árusok, vendéglátósok, egyéb élelmiszer árusok és kiállítók jelentkezését. Jelentkezni érdeklődni lehet a lovaszreklam@t-online.hu e-mail címen vagy a 66/642-910 és a 06-30/489-8115 telefonszámokon.

Scroll To Top