Címlap » Zene » Loreena McKennitt Budapesten!

Loreena McKennitt Budapesten!

A kanadai énekesnő Budapestre érkezik a The Wind that Shakes the Barley c. albumának bemutatására

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Loreena McKennit művészetét számos nemzetközi és hazai díjjal ismerték el, köztük kétszer megkapta a JUNO-díjat, mely a kanadai zeneipar legértékesebb kitüntetése és a Canada Rendet, mely az ország legrangosabb kitüntetése . Sikerét a világ 40 országában 14 millió eladott lemez igazolja       ( többszörös platina-,  és aranylemez birtokosa).  A legjobb kortárs világzenei album kategóriában 2007-ben Grammy-díjra jelölték az An Ancient Muse c. albumát .  Fellépett Észak-Amerika, Európa, a Közel-Kelet és Délkelet-Ázsia nagyvárosaiban, mindenütt maradandó élményt adva a közönségnek.

Loreena McKennitt zenéje a pop-, a nép-, és világzene ötvözete, melyben a tradicionális kelta motívumok a legerőteljesebbek, bár ihletet az egész világ zenéiből merít, dalszövegeit pedig gyakran irodalmi művek inspirálják.  A művész, lemezeinek készítése előtt komoly kutatásokat végez, s mivel szenvedélyes utazó, a kelta kultúra alapos megismerése érdekében elutazott Írországba, Spanyolországba, járt Kínában, Mongóliában, Törökországban és Észak-Afrikában, valamint a Transz-szibériai Expresszel keresztülutazta a korábbi Szovjetunió területét is. 

Loreena McKennitt Budapesten!

Loreena McKennitt  színészként, énekesként és zeneszerzőként  dolgozott  a híres Stratford-i Shakespeare Fesztiválon (A vihar – 1982, A két veronai nemes – 1984, A velencei kalmár – 2001), de megtalálhatóak zenéi játék és televíziós filmekben is.(Hegylakó 3, a Santa Claus, a Soldier, a Jade, a Holy Man, a The Mists of Avalon)
Debütáló albumát ( Elemental )1985-ben vette fel, és a Quinlan Road nevű saját kiadója adta ki.  A Kiadót a háza mellett futó poros útról nevezte el. Ismertségét aThe Visit  (1991) c. albuma hozta meg, melyet világszerte értékesítettek. A sikersorozat tovább folytatódott a The Mask and Mirror (1994), a The Book of Secrets (1997), az  An Ancient Muse (2006) a Midwinter Night’s Dream (2008) lemezekkel.

Loreena McKennitt budapesti koncertjén átélheti a közönség a tradicionális kelta zenei világ harmóniában gazdag hangulatát, élvezheti a kiegyensúlyozott és egyedülálló előadás minden pillanatát.  Egy különleges utazáson vehetnek részt, mesebeli tájak és legendák birodalmában, búzamezőkön, szelek szárnyán, mintha egy film szereplői lennének.
www.danubiusmusic.com

Scroll To Top