Címlap » Zene » Nightwish: 2012-ben ismét Budapesten!

Nightwish: 2012-ben ismét Budapesten!

A hír igaz! A várva várt új Nightwish lemez decemberben érkezik, amit kiadós koncertsorozat követ.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

A két éves turnéra hatalmas látvánnyal készülő finn zenekar – a megannyi felejthetetlen hazai bulinak köszönhetően – Budapestet sem hagyja ki, április 29-én a Papp László Sportarénában hallgathatjuk meg a szimfonikus metal legnagyobb kiválóságát.

Talán maga Tuomas Holopainen sem sejthette, hogy milyen sikerszéria vár rá, amikor 1996 nyarán egy tábortűz mellett megálmodta a Nightwish zenekart. Noha először akusztikus hangszerelésben gondolkodott, Tarja Turunen erőteljes hangja arra késztette, hogy lépést tegyenek a heavy metal irányába, dobbal és elektromos gitárral. Tarja klasszikus énekstílusa és gyönyörű hangja kiegészülve Tumoas páratlan dalszerzői képességeivel magában hordozta a siker kulcsát. Időközben Marco Hietela (basszusgitár) csatlakozásával a férfi énekhang is biztosított volt Tuomas elképzeléseihez. A zenekar elhivatottságát jelzi, hogy Tarja kilépése után sem álltak le: hosszas keresés után Anette Olzon személyében megtalálták méltó utódját, s az immár vele rögzített Dark Passion Play album is hatalmas siker lett szerte a világban. A recept változatlan: megjegyezhető gitártémák, varázslatos billentyűfutamok, kiegészülve a varázslatos, angyali női énekhanggal. Mindez természetesen lenyűgöző dalok képében ölt formát, amik egy-egy koncerten bárkit ámulatba tudnak ejteni.

Nightwish: 2012-ben ismét Budapesten!

A szimfonikus metal legegyedibb hangzású zenekarát a Papp László Budapest Sportarénában nézhetjük meg 2012. április 29-én, több felvezető zenekar társaságában, melyek közül eddig a szintén finn Battle Beast neve került nyilvánosságra. Belépőjegyeket a Ticketportal és Ticket Expressz országos bolthálózatában – köztük az ismert rockboltokban (CD Pince, Headbanger, Hammer) – vásárolhatjuk meg, továbbá a www.ticketportal.hu és www.tex.hu oldalakon.

A Concerto Music bemutatja: Imaginaerum World Tour 2012-2013
2012. április 29.,  vasárnap 19.00 óra
Papp László Budapest Sportaréna
NIGHTWISH, Battle Beast koncertek + Special Guest
Állójegy: 8.900 Ft. / január 1-jétől a Ticketportal és Ticket Expressz rendszerében 9.900 Ft.
Ülőjegy: 10.900 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.nightwish.com
http://www.concerto.hu
http://www.ticketportal.hu
http://www.tex.hu

Közösségi oldalak:
https://www.facebook.com/nightwish
https://www.facebook.com/event.php?eid=218550758208679

Scroll To Top