Címlap » Kultúra » Lotti öröksége

Lotti öröksége

Fábián Janka ma délután dedikálja új könyvét!

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Fábián Janka új könyvet dob a piacra. Ma kerül a könyvesboltok polcaira a Lotti öröksége című könyv az Ulpius-ház gondozásában.

A nagy sikerű Emma-trilógia írónője most is kitesz magáért, unatkozni nem hagyja olvasóját. Ezúttal Magyarország XVIII.-XIX. századába kalauzol minket.

A téma pikantériáját egy tiltott szerelem, egy titkos házasság adja. A Zemplén vármegyéből származó Ághfay báró lázadó jellemű fia őrületen beleszeret egy elvált színésznőbe, akit feleségül is vesz. Történik mindez apja akarata és tiltása ellenére. Lányuk születik, de Bálint belekeveredik a Martiovics-féle összeesküvésbe, és ebbe a vállalkozásba végül belehal. Kislánya, Lotti Lőrinc mesterhez (apja tanítójához) kerül, és komoly tudást szerez az orvoslás terén. Sajnos, mivel nőnek született, így nem kamatoztathatja tudását a gyakorlatban, de furfangjának köszönhetően, megtalálja a kiskapukat. A háttérben már a francia forradalom és a napóleoni háborúk is folynak, Lotti pedig Lőrinc mester mellett indul a győri csatába. Idő közben szerelmes lesz, de nem is gyanítja, hogy érzelmeinek mennyi sötét titok áll útjába. A boldogság végül – közelebb, mint gondolná -, rátalál a lányra.

Fábián Janka legújabb regénye is biztosan a közönség kedvence lesz, történészi hitelességgel vezeti be olvasóját a különös múltbéli események forgatagába. A könyv ma jelenik meg, délután az írónő az Ulpius-ház Móricz Zsigmond körtéri boltjában várja a rajongókat és érdeklődőket egy kellemes, dedikálással összekötött beszélgetésre 17 órától.

Scroll To Top