Címlap » Kultúra » Mai Manó

Mai Manó

Még egy hétig várja az érdeklődőket a Mai Manó Ház Duna – Nyitott Könyv című kiállítása.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

A február 4-e óta látogatható kiállítás a Duna arcait, mindennapjait, értékeit hivatott bemutatni. A 17 országot átszelő folyó különböző megvilágításba kerül a kortárs és archív felvételek segítségével.  Ezek a képek nem csak a jellegzetes helyszínekre (pl. Dunakanyar) koncentrálnak, a látogatók elé tárják az emberek és víz kapcsolatát, valamint előtérbe kerülnek a víz általános jellemzői is.

Maga a kiállítás több részből áll: az első emeleten Csizek Gabriella művészeti munkatárs válogatásában a kortárs fotóművészet közép- és fiatal nemzedékének képei láthatóak. A fotók különbözőségei rámutatnak a gondolkodás-beli eltérésekre, ezzel egyúttal inspirálva a látogatót saját látásmódja átértékelésére.

A modern felfogást jól ellensúlyozzák a Kincses Károly művészeti főtanácsadó által válogatott fotók. Az archív felvételek az MTI, a Fortepan és az Esztergomi Duna Múzeum gyűjteményéből kerültek kiválogatásra. Ezeken a képeken már a hagyományos ábrázolásmóddal találkozhatunk, például a Dunakanyarról, vagy a parton pózoló férfiakról, háttérben a Parlamenttel.

A kiállítás különlegessége a Hegedűs 2 László és Klotz Miklós fotográfusok képei felhasználásával készült, úgynevezett lenticular képek, amelyek bemutatják a múltat és jelent, a folyó mozgását, a víztömeg erejét. A lenticular technológia egy olyan eljárás, amely segítségével animációs, vagy három dimenziós hatást  lehet elérni a nyomatokon.

A kiállított képek mellett folyamatosan vetítik ismeretlen szerzők témába vágó archív felvételeit is.

Mai Manó Ház
1065 Budapest-Terézváros, Nagymező utca 20.
A kiállítás megtekinthető április 29-ig, minden hétköznap 14-19 óra között, hétvégén 11-19 óra között.

Scroll To Top