Címlap » Kultúra » Star Wars – The Old Republic: Végzetes Szövetség

Star Wars – The Old Republic: Végzetes Szövetség

Áprilistól bolti forgalomban az új Star Wars kötet

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Réges-régen egy messzi, messzi galaxisban…

A híres intro mondatot szinte mindenki ismeri, hiszen egyet jelent a George Lucas által kidolgozott Star Wars univerzummal. A közelmúltban megjelent Star Wars: The Old Republic című MMORPG-hez íródott könyvsorozatának első könyvéről szólnék néhány szót. Az első rész március 21-én jelent meg egyenlőre azonban csak a Szukits kiadó oldaláról megrendelhető. Bolti forgalomba majd csak április 21 után kerül.

A könyv nagyjából 4000 évvel Az Új Remény előtt játszódik. A Sith Rend uralta Birodalom és a Galaktikus Köztársaság között fennálló "hideg" háborúba csöppenünk. Ekkor még hidegnek nevezhető hiszen a totális hábórú még nem kezdődött meg, azonban folyamatos kisebb-nagyobb csetepaték, összecsapások jellemzik.

Az első rész cselekményét legfőképpen egy, a Jedi Lovaggá válás előtt álló padawan és egy fiatal Sith szemszögéből követhetjük. Ármány, cselszövés, eltitkolt múlt, előre nem látott jövő jellemzik az eseményekben és fordulatokban gazdag cselekményt. A sorozat első kötete Sean Williams tollából érkezik aki már több Star Wars könyvet is írt többek között egy másik Lucas Arts játék a Star Wars: The Force Unleashed (magyarul Tomboló Erő címmel jelent meg) könyv adaptációja is Williams műve.

Ajánlanám Star Wars fanoknak kötelező jelleggel, a The Old Republiccal játszóknak ajánlott irodalomként, illetve bárkinek aki szeretne egy jól megírt, izgalmas sci-fi könvyet olvasni.

Scroll To Top