Címlap » Kultúra » Szász János – Fehér és fekete

Szász János – Fehér és fekete

„Nagyon furcsa, fordított utat járt be Szász János” – írja

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Kincses Károly a pécsi művész posztumusz életműalbumának nyitó soraiban. Szász János (1925 – 2005) hagyatéka az utóbbi években újjáéledni látszik – elsősorban azáltal, hogy komoly külföldi helyeken lett bemutatva és lett brit és német aukciók keresett tételei. A külföld figyelmének hatására hazai szakemberek lettek kénytelenek átalakítani magukban a művészről fennálló, uralkodó képet: „amatőrfotós”. Újraértelmezésről, az életmű elég komoly újraértékelésének vagyunk szemtanúi.

A művész első életműalbumában a szerző kérdéseket tesz fel: hogyan lehet, hogy egy ember az „amatőrfotó” kategóriájába taszítva igazából sohasem törhetett ki életében onnan, és felteszi azt a kérdést is, hogy a hagyaték „felfedezése” nem csupán szemfényvesztés-e? Tipikus magyar sorsról beszélünk? A válasz néha megválaszolatlanul marad – de inkább beszéljenek a képek. 

A könyv bemutatását szalonkiállítás kíséri a könyvben látható és az abból kimaradt képekből. A kiállítás csupán három napon át látogatható! A könyv a helyszínen megvásárolható, valamint a könyv limitált szériás (számozott, nyomattal ellátott, egyedi kötésű) kiadása is kapható. A kiállítás március 10-ig látogatható.
A megnyitó előtt másfél órával már látogatható a kiállítás a sajtó képviselői részére, és mi is szívesen állunk rendelkezésére. Kérdés esetén nyugodtan forduljon hozzánk bizalommal!

Scroll To Top