Címlap » Kultúra » Új kikötő és argentin tangó a Margitszigeten

Új kikötő és argentin tangó a Margitszigeten

Szombat este kikötőavatás és tánc-show a Víztoronynál.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Június 9-én kettős program várja a Margitszigetre látogatókat. Szombaton a Színházi hajójárattal érkező nézőkkel együtt avatják fel az új kikötőt. Majd 21 órától argentin-tangó esttel ünneplik meg a keresztelőt.

Az új kikötő, a Mahart PassNave Személyhajózási Kft.-vel együttműködve jött létre a Szabad Tér Színház jóvoltából, és júniustól augusztus végéig működik Szabadtéri Színpad és Víztorony néven. A Színházi Hajójáratot igénybe vevő vendégek csupán pár perces sétával a Margitszigeti Szabadtéri Színpadot és a Víztornyot is elérhetik.
A hajójárat három indulópontról, a Vigadó térről, a Batthyány térről és a Dráva utcáról szállítja a vendégeket, természetesen a színházi programhoz igazodva.

Az este legszínesebb eseménye mégiscsak a 21 órakor kezdődő Tangó-est lesz, mely az Ízek-színek-érzések címet viseli. Budai László 2004-ben alakult Argentin Tangó Táncszínháza a Víztoronyban tartja premierjét, mely Astor Piazzola tangómeséiből ad egy kis ízelítőt. Az egy-egy rövid történet egy kisváros életképeit vonultatja fel, emberekről, érzésekről, viszonyokról szól. A tánc-show látványos elemekkel fűszerezi az estet, a zenei hátteret pedig a Quartett Escualo biztosítja.

Külön öröm, hogy a táncos előadásra szóló programjegy a retúr hajóútra is feljogosít, tartalmaz továbbá egy welcome drinket, és látogatható vele a Víztorony kiállítása és kilátó.

Bővebb program, és a hajójáratok menetrendje elérhető a szabadter.hu és a mahart.info oldalakon.

Scroll To Top