Címlap » Tudomány » A táblagépek hátrányai

A táblagépek hátrányai

Táblagépet szeretne vásárolni saját részre, esetleg ajándékba? Érdemes előtte végiggondolni, hogy mik a tabletek hátrányai.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

A tabletek tulajdonképpen „nem igazi” számítógépek, inkább szórakozásra, tartalomfogyasztásra szánt készülékek. Egy táblagép nem váltja ki a személyi számítógép használatát. Amennyiben írni, szerkeszteni, modellezni, vágni, stb. szeretnénk, ezt egyetlen tablettel sem tehetjük meg, már csak a mérete miatt sem. Ha ilyesmit kell csinálnunk, akkor vegyünk asztali számítógépet vagy egy strapabíró notebookot.

Nem mindenki szereti az érintőkijelzőt. Ez akkor lényeges dolog, ha ajándékba szánjuk a tabletet. Bár manapság már szinte minden mobiltelefon is érintőkijelzős, és szinte csak elvétve lehet nyomógombosat választani, sokan még mindig erre esküsznek. Természetesen a táblagépek lényege maga az érintés, mindegyik készülék ilyen. (Lehet hozzá billentyűzetet csatlakoztatni, de alapvetően érintőképernyős a gép) Akik hozzá vannak szokva az érintőkijelzőhöz, azoknak valószínűleg nem lesz problémájuk a táblagépekkel, de az idősebb korosztály nagy hányada nem tudja megfelelően kezelni őket. Ízületi problémákkal rendelkezőknek nem ajánlott ajándék. Vásárlás előtt derítsük ki, tetszenek-e neki, nehogy a polcon vagy a szekrényben végezze.

A táblagépek (Tabletek) előnyei és hátrányai

Nem mindenki szereti az érintőkijelzőt. Ez akkor lényeges dolog, ha ajándékba szánjuk a tabletet. Bár manapság már szinte minden mobiltelefon is érintőkijelzős, és szinte csak elvétve lehet nyomógombosat választani, sokan még mindig erre esküsznek. Olvasd a cikket!

Plusz kiegészítőkkel is kell számolni. Ilyen például a tablet tok, a védőfólia vagy a plusz billentyűzet. Védőfóliát rendszeresen kell vásárolni és cserélni, ha nem szeretnénk, hogy levegőbuborékok jelenjenek meg alatta, vagy felpöndörödjön a fólia széle.

A Wi-Fis változatokkal csak hotspotoknál lehet internetezni. Sok készülékbe nem lehet kártyát betenni, ez pedig akkor hátrány, ha valamit nagyon gyorsan meg kell nézni, és nem tudjuk. Ahhoz, hogy nonstop használni tudjuk, előfizetés szükséges.

Sokkal könnyebben merül. Kicsi mérete miatt hamarabb merül, mint egy nagyobb akkumulátorral rendelkező netbook vagy laptop.

Mérete miatt nem lehet bővíteni, újítani. Ha valami gond adódik vele, akkor szervizbe kell küldeni, ahol szakemberek javítják.

Scroll To Top