Címlap » Tudomány » KönyvMegállók Óbudán

KönyvMegállók Óbudán

Hozzál és vigyél egy-egy könyvet.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Ingyen cserélheted könyveidet! Óbudán, két forgalmas helyen találhatunk könyvmegállót, azaz könyvszekrényt: Aquincumi KönyvMegálló (Római tér 1.) és Csillaghegyi KönyvMegálló (Mátyás király út 5.)

A két könyvekkel teli fülkét Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, az Óbudai Platán Könyvtár és a csillaghegyi KultúrMontázs Civil Egyesület összefogásában hozták létre.
Az önkormányzatnak egyébként nem ez az első kezdeményezése az olvasás népszerűsítésére. Már 2008 óta működik a Könyvet Házhoz program, tavaly pedig az Aquincum Általános Iskolában is szerveztek könyvcserét.

A KönyvMegálló csere-alapon működik, vagyis bárki elviheti a neki tetsző kötetet, ha cserébe hagy is ott helyette egy másikat. A cél, hogy ezek a fülkék az olvasást szerető emberek találkozópontjává váljanak, illetve kis közösségi szigeteket alakítsanak ki.

Számos országban ismert már a Take a book, leave a book (Hozz egy könyvet, vigyél egy könyvet) mozgalom. Az olvasók, járókelők több helyszínen – pl.: kávézókban, utcán – kihelyezett könyvespolcokról válogathatnak kedvük szerint.
Maga a könyvmegálló – mozgalom Németországból indult el, az első fülkéket 1990-ben állították fel Darmstadtban és Hannoverben. Nálunk a két könyvszekrényt nemrég Bús Balázs polgármester avatta fel.

Kép: obuda.hu

Scroll To Top