Címlap » Zene » Amerikai hip-hop legenda, Big Daddy Kane az Akváriumban.

Amerikai hip-hop legenda, Big Daddy Kane az Akváriumban.

A Crazy Stylez koncertsorozat következő eseményeként Big Daddy Kane Grammy-díjas amerikai rapper lép színpadra június 15-én a fővárosi Akváriumban.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Budapest, 2012. május 31., csütörtök (MTI) – A Crazy Stylez koncertsorozat következő eseményeként Big Daddy Kane Grammy-díjas amerikai rapper lép színpadra június 15-én a fővárosi Akváriumban. Az amerikai old school rapper és producer olyan sztárokkal dolgozott már együtt, mint 2Pac, a Morcheeba, Ice Cube, a Public Enemy, Barry White vagy Teddy Riley.
A hetedik éve futó Crazy Stylez koncertsorozat keretében már számos amerikai rapper világsztár koncertezett Magyarországon. Közöttük volt Snoop Dogg, Busta Rhymes és Xzibit – közölték csütörtökön a szervezők az MTI-vel.

Amerikai hip-hop legenda, Big Daddy Kane az Akváriumban.

A 43 éves Big Daddy Kane-t (született Antonio Hardy) az ultragyors rapperek között tartják számon. Karrierjét 1986-ban a Juice Crew nevű rapcsapat tagjaként kezdte, de aztán önállósította magát. Első sikere a Raw című underground rapszám volt, innentől kezdve egymást követték a sikerek. Stílusával, jellegzetes bársony ruháival, vastag nyakláncaival és négyujjas gyűrűjével divatot teremtett a kilencvenes években. Művésznevéből a Big Daddy Frankie Avalon Beach Party című régi filmjéből származik, a Kane pedig egy népszerű tévésorozatból, a Kung-Fuból ered.
Számos sztárral dolgozott már együtt, a legnagyobb rapperek egyike, Jay-Z egyenesen Big Daddy Kane segítségével jutott a csúcsra: Jay-Z akkor kezdett ismertté válni, amikor Big Daddy Kane albumának egyik számán, a Show and Prove-on szerepelt 1994-ben. Jay-Z először Big Daddy Kane fellépésein tűnt fel: amíg Kane öltözött, ő szórakoztatta a közönséget.
Eddig hét albumot készített, Grammy-díjat 1991-ben kapott a legjobb rapcsapat-duó előadás kategóriában, a Quincy Jones-szal közös Back on the Blockért. Big Daddy Kane június 15-én először lép fel Magyarországon. Koncertje előtt graffiti kiállítást és breaktánc bemutatót is tartanak az Akváriumban.

Forrás: MTI

 

Scroll To Top