Címlap » Kultúra » Borban a vigasz! – Lovagrendi Operett Gála

Borban a vigasz! – Lovagrendi Operett Gála

Hogy mi a jó magyar bor, s a remek operett-slágerek között az összefüggés? Egyszerű!

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Mindkettő jókedvre derít, ráadásul olyan hungarikumok, amelyekre büszkék lehetünk, hiszen szerte a világban jó hírünket viszik és kedvelik őket! Nos, a Budapesti Operettszínház legújabb gálaműsora – együttműködésben a Hungarikum Szövetséggel, s reprezentatív borlovagrendek részvételével – e két értékünket dicsőíti.

Látványos díszletek és jelmezek, valódi zenei csemegék – elsősorban a szőlőről, borról, szüretről szóló operaáriák, operett-részletek, megannyi népszerű sláger, no meg szellemes jelenetek kapnak helyet a programban, olyan kiváló komponisták, mint Kálmán Imre, Huszka Jenő, Johann Strauss, Kodály Zoltán, Eisemann Mihály, Ábrahám Pál, Fényes Szabolcs, Jacobi Viktor és Zerkovitz Béla szerzeményei.

Borban a vigasz! – Lovagrendi Operett Gála

A közönség – a szünetben kapott remek kóstoló hatására is -, bizonyára együtt énekli majd operett-sztárjainkkal a legismertebb számokat, például az Egy részeg éjszakán; a Hétre ma várom a Nemzetinél; a Mi muzsikus lelkek; a Hej,cigány, a Délibábos Hortobágyon; a Csopak, Somló, Badacsony, az Ahol az ember felmászik a fára… címűeket, vagy a legnépszerűbb bordalokat. Mindeközben nézőink megismerhetik a magyar borvidékeket, dicsőítve a remek termelőket, köztük az úttörőt, aki a világon megtalálható szőlőfajták többségét nemesítette, s terjesztette el már a XIX. században – Mathiász Jánost, akiről Arany János azt írta: “… olyan a szőlészetben, borászatban, mint Petőfi a költészetben!”

Kerényi Miklós Gábor
Rendező

Scroll To Top