Címlap » Kultúra » Magyarország első számú zombis regénye: Holtak Világa

Magyarország első számú zombis regénye: Holtak Világa

A zombik iránt érdeklődők eddig csak külföldi irodalmi alkotásokban találkozhattak velük.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Azonban ezeknek csak egy kis része került lefordításra. Most azonban kezükbe vehetik a magyar zombis társadalmon belül hiánypótlónak ígérkező művet, melynek címe: Holtak Világa – A jóslat.

A két fiatal író, Lengyel Dávid és Kuba Richárd, magyar környezetben dolgozták fel Nostradamus egyik létező jóslatát, mely szerint a második ezredforduló után a holtak életre kelnek. Már a könyv írása közben érezték, hogy többet tudnának elmesélni, mint ami ebben az egyetlen kötetbe belefér, ezért rögtön egy trilógia bevezető kötetének szánták, ezért is viseli a Jóslat alcímet.

Azon kívül, hogy ez az első magyarok által írt zombis történet, a mű 100%-ig magyar vonatkozású, Magyarországon játszódik és felismerhető, valóságos helyszíneken fonódnak a történet szálai.

Magyarország első számú zombis regénye: Holtak Világa

Az olvasó 252 oldalon keresztül izgulhatja végig a főhős, Kozma András kalandjait naplóján keresztül, amit a történet másik kulcsfigurája, Andrássy Bálint tizedes katonatiszt talál meg a Kiskőrös melletti katonai laktanyán. Olvasásával mindinkább betekintést nyer a húszas évei elején járó Andris küzdelmekkel teli életébe. Arra is fény derül, hogy milyen szörnyű események övezik a bázist.

A mű nyelvezete könnyen olvasható, viszont eleinte bőséges fegyver- és katonai kifejezést használ, amihez kis idő kell, mire hozzászokik a témában nem jártas olvasó. Ennek ellenére mindvégig érthető és logikusan felépített marad. A téma kedvelőinek biztosan egy üde színfolt lesz, de azok is örömüket lelhetik benne, akik eddig nem éreztek különösebb késztetést az ilyesfajta olvasmányokhoz.

A könyv már most négy országban kapható. Magyarországon a két legnagyobb országos hálózatú könyvesboltba is bekerült; a Lírába és a Bookline-ba. Szerbiában a Westbook (westbook.eu), könyvek eladásával foglalkozó webbolt vette fel kínálatába, Romániában és Szlovákiában pedig a Bookline forgalmazza (bookline.ro és bookline.sk). Külföldön jelenleg csak magyar nyelven lehet hozzájutni.

Amennyiben további érdeklődést tartanak a könyv iránt, keressék fel a hivatalos oldalát, a www.holtakvilaga.hu honlapot, ahol többet is megtudhatnak róla.

Scroll To Top