Címlap » Zene » Roberto Scandiuzzi Veszprémben

Roberto Scandiuzzi Veszprémben

Helyszín és szereplőváltozás a VeszprémFesten

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Az idei VeszprémFest zárónapján különleges produkció koronázza meg az immár 9. alkalommal megrendezésre kerülő fesztivált. Egy legendás opera, érdekes feldolgozás, korszakos sztár a címszerepben – erre számíthatnak mindazok, akik július 21-én a veszprémi Óvárostéren szeretnék tölteni az estéjüket.
Négy név, amely önmagáért beszél: Donizetti, Don Pasquale, Miklósa Erika, Roberto Scandiuzzi. Az udvariassági sorrendet kivételesen félre téve kezdjük a férfiakkal. Donizetti legnépszerűbb, egyben utolsó vígoperájának félig szcenírozott előadását láthatják a zenerajongók az érseki palota “díszletei” között. Don Pasquale, a zsémbes római öregúr 18. századi történetének szövegét szintén maga Donizetti írta, s a szerző legjobb vígoperájának tartják, melyben szerencsésen párosul a drámai és a buffo stílus. Ami a drámaiságot illeti, a klasszikus operaszerzőn idén csak egyvalami tudott túltenni, maga az élet.
A címszerepet ugyanis eredetileg a világhírű olasz basszbariton, Ruggerio Raimondi játszotta volna, ám egy váratlan baleset következtében, szinte az utolsó pillanatban kénytelen volt lemondani fellépését. A bravúros darabhoz a szervezők is egy bravúrral járultak hozzá: Don Pasquale szerepében végül az olasz basszista iskola egyik legnagyobb csillagát, Roberto Scandiuzzit hallgathatja a publikum. A simogatóan telt hangú művész az elmúlt két évtizedben sikert sikerre halmozott a világ legpatinásabb színpadain, operaházaiban. Fellépett többek között a Covent Gardenben, a New York-i Metropolitan-ben, a Scalában, a párizsi operában, a bécsi és a müncheni Staatsoperben. Tehetsége, egyénisége nemcsak a közönség körében tette  népszerűvé, korunk legelismertebb karnagyainak is kedvence lett. Dolgozott például Claudio Abbadóval, Lorin Maazellel, Zubin Mehtával.
Az elmúlt öt esztendőben az operairodalom szinte minden nagy basszbariton szerepét elénekelte: volt Boris Godunov a madridi Teatro Realban, énekelt a Nabuccóban a Veronai Arénában, alakította Macbeth Banquóját a müncheni Bayerische Staatsoperben, Don Pasqualét a torinói Teatro Regióban. Legnagyobb sikerét talán a Metropolitan színpadán aratta az  Aidában és a Sevillai borbélyban.

Roberto Scandiuzzi Veszprémben

Az igazi zenei ínyencségnek ígérkező előadás sikerére a másik garanciát Scandiuzzi partnere, a VeszprémFest visszatérő vendége, a közönségkedvenc Miklósa Erika jelenti, aki Norinát alakítja a darabban.
A rendkívüli nagy érdeklődésre való tekintettel A JÚLIUS 20-I
BUENA VISTA SOCIAL CLUB(R) FEATURING OMARA PORTUONDO KONCERT a Veszprémi Vár helyett a VESZPRÉM ARÉNÁBAN KERÜL MEGRENDEZÉSRE!
A NAGYOBB HELYSZÍNNEK KÖSZÖNHETŐEN ISMÉT KAPHATÓK JEGYEK A KONCERTRE!

A már megváltott jegyek az Arénába érvényesek. (A pontos hely a jegyen szerepel alternatív helyszínként feltüntetve).
Amennyiben a helyszínváltozás miatt visszaváltaná jegyét, július 15-ig megteheti.

Scroll To Top