Címlap » Kultúra » Varázshegy – egy álom vált valóra!

Varázshegy – egy álom vált valóra!

Egyedülálló élményközpont és kiállítás vár az Állatkertben.

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Csütörtökön, május 24-én megnyílt a Varázshegy, a fővárosi állatkert új, egyedülálló kiállítása. A látogatókat a Nagyszikla belsejében óriási területen, 3200 m2-en várják több mint száz állatfajjal, élethű modellekkel, térhatású mozival és szimulátorszafarival. A megnyitón részt vett Tarlós István, Budapest főpolgármestere, Csomós Miklós főpolgármester-helyettes, illetve Csukás István Kossuth-díjas költő is.

A kiállítás egy igazi megvalósult álom, hiszen már 100 évvel ezelőtt is tervben volt egy hasonló tér létrehozása. A többfunkciós rendezvénytér egyszerre működik környezeti oktatásként és egyszerre vonultatja fel a biológia csodás sokszínűségét. Egyaránt helyet kapnak, bemutatásra kerülnek a ma már nem létező fajok (pl. T-rex), és a hazánkban nem élő egyedek (pl. óriásbálna, vaklazac) is.

100 m2-es vásznon, egy dzsipből 3D-ben mozizhatunk, és jogkorszaki időutazáson is részt vehetünk. A változatos és minőségi technikai háttér biztosítja kicsik és nagyon élvezetes tanulását, szórakozását. A négy szinten elhelyezkedő 16 teremben interaktív audiovizuális eszközök, érintőképernyős játékok, mikroszkópok, precízen kivitelezett csontvázak, egy lifttel megközelíthető űrbázis és egy Neander-völgyi család is várja a vendégeket.

A Varázshegyben egy olyan élet elevenedik meg, amit teljességében sosem láthatunk együtt. Az interaktív bemutatótér része a Darwin labor, az őstenger és az időalagút is. Ha ellátogatunk a kiállításra, részesei lehetünk az életformák fejlődésének, az evolúció csodájának, az élet mindennapi működésének: megtudhatjuk, hogy hallanak a denevérek, hogyan repültek egykor az óriási hüllők?

Egy izgalmas természettudományos élményközpontot kínál a Fővárosi Állat- és Növénykert újdonsága gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

 

Kép: varazshegy.zoobudapest.com

Scroll To Top