Finom, csokis, egyszerű, gyorsan elkészíthető és még sütni sem kell: ez a dupla csokis mascarponeszelet!
Dupla csokis mascarponeszelet recept
Hozzávalók:
- 15 dkg teljes kiőrlésű keksz
- 10 dkg vaj
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg tejcsokoládé
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl habtejszín
Elkészítés:
Törjük össze a kekszet. Olvasszuk meg a vajat majd keverjük el a kekszmorzsával. Eztán lapogassuk el a tésztát egy négyszögletes/ kerek tortaforma aljára, és tegyük be a hűtőbe.
Vízfürdő felett olvasszuk fel a kétféle csokoládét, majd keverjük hozzá a mascarponét.
Verjük fel a tejszínt kemény habbá, és forgassuk bele a csokoládékrémbe. Töltsük a krémet a tortaformába, szórjuk meg a tetejét keserű kakaóporral, tálalás előtt hűtsük 2-3 órát.
Jó étvágyat!