Címlap » Gasztronómia » Dupla csokis mascarponeszelet – sütés nélkül

Dupla csokis mascarponeszelet – sütés nélkül

Finom, csokis, egyszerű, gyorsan elkészíthető és még sütni sem kell: ez a dupla csokis mascarponeszelet!

Ha több látogatót szeretnél, akkor Kattints!

▲ Hirdetés

Dupla csokis mascarponeszelet recept

Hozzávalók:

  • 15 dkg teljes kiőrlésű keksz
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl habtejszín
Dupla csokis mascarponeszelet

Egy kis morzsolás, olvasztás, keverés-kutyulás, végül hűtés és máris kész a dupla csokis mascarponeszelet!

Elkészítés:

Törjük össze a kekszet. Olvasszuk meg a vajat majd keverjük el a kekszmorzsával. Eztán lapogassuk el a tésztát egy négyszögletes/ kerek tortaforma aljára, és tegyük be a hűtőbe.

Vízfürdő felett olvasszuk fel a kétféle csokoládét, majd keverjük hozzá a mascarponét.

Verjük fel a tejszínt kemény habbá, és forgassuk bele a csokoládékrémbe. Töltsük a krémet a tortaformába, szórjuk meg a tetejét keserű kakaóporral, tálalás előtt hűtsük 2-3 órát.

Jó étvágyat!

Scroll To Top